Kart:
   
   
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om oss...

Vi som driver Kennel Lurhaug er en familie fra Sandeid i Rogaland. Familien består av Ida (12 år), Anders (14 år), mor Synnøve og far Sigbjørn. Sandeid er ei lita bygd nord i Rogaland, og har ca. 1000 innbyggere. Vi bor på en gård, som ligger flott til for hundehold.

Vi har hatt hund i ”alle år”. Synnøve har drevet med lydighet i over 15 år. Hun har representert Norge i både EM, VM og Nordisk. Hun har blitt norgesmester i lydighet to ganger, i 2000 med Doubleuse Scar og i 2006 med Doubleuse Copper Stripes. Etter noen års pause har Synnøve begynt å trene jakt igjen også. Hun vil prøve å få mer tid til dette i fremtiden.

Sigbjørn og Fly trener og konkurrerer i blodspor. Sigbjørn er utdannet ettersøksdommer, og kan dermed dømme blodspor- og ferskspor, samt godkjenne ettersøksekvipasjer. Fly offentlig godkjent ettersøkshund. De er med i en ettersøksring for skadet hjortevilt. Fly har ca 80 stk praktiske ettersøk, og har har funnet mange hjorter og rådyr. Fly har vist seg som en ettersøkshund i toppklasse.

Navnet Lurhaug kommer fra en gammel gravhaug fra folkevandrings-tiden (år 400 - 800 e. Kr.) som ligger på garden vår. Vi bruker ofte å gå tur opp til Lurhaug, derav valgte vi dette kennelnavnet. Det er funnet en god del gjenstander på Lurhaug. Disse ligger på Arkeologisk Museum i Stavanger. På Lurhaug med utsikt mot garden vår (i bakgrunnen)
På vei opp mot Lurhaug. Hovda i bakgrunnen.