Trafikkettersøk... og praktisk trening!            Sigbjørn 29.07.2012

 

Vi går mange ettersøksoppdrag i jakttiden, men det er relativt sjelden vi er ute etter påkjørte dyr. Det gjelder de fleste ettersøksekvipasjer i distriktet her, grunnet at vår ettersøksring ikke har avtale med kommunene om trafikkettersøk. Det er slik at viltnemndene kontakter ettersøksringen om de finner det nødvendig. Ettersøksekvipasjene skulle gjerne hatt praktiske oppdragene hele året, spesielt viktig for ferske ettersøkshunder.

 

Men i helga ble vi utkallet grunnet et rådyr var påkjørt. Viltnemnda var på plassen, men kunne ikke finne dyret. Som vanlig var det usikkerhet hvor eksakt dyret ble påkjørt, og i dette tilfellet var fører og passasjer uenige om hvilken side på veien dyret hadde gått av. Det var liten skade med på bil, og personen fra viltnemnda hadde sjekket vei uten noen funn. Jeg selet opp Fly og vi begynte å gå langs vei. Etter 30-40 meter gjort hun utslag, og tok spor inn i skogen. Hun viste tydelig at hun var på sporet. Etter 20-30 meter markerte hunden at vi nærmer oss dyret. Riktig, like etter gikk vi på dyret. Dyret lå nede, men prøvde å reise seg og løpe da vi kom. Jeg fikk avlivet dyret, og spart det for mer lidelse. Dyret var et lite kje, som dessverre hadde fått knekt bakbeinet.

 

 

 

Da var rett hjem å hente unge Yess (18 mnd), som ble godkjent ettersøkshund i november i fjor. Hun fikk bare prøve seg på ett ettersøk før jakta sluttet. Nå var det en gyllen anledning til å gi henne en super trening. Jeg selet opp Yess, og gikk langs veien som med Fly. Utslaget var på samme sted som Fly, og hun gikk samme spor. Det var flott å se at hun markerte da vi nærmer oss dyret.

 

 

 

Meget god og nyttig trening for en fersk ettersøkshund. Dette lover bra for videre ettersøksarbeid med Yess.

 

Sigbjørn

.