Ettersøk og parring.

 

Det er lenge siden jeg har skrevet nå. Det har vært jakttid og tiden flyr. Noe nytt er det imidlertid.

Fly skal pares på neste løpetid. Jeg tror løpetiden starter denne måneden. Vi er heldige som har fått bruke  SU(U)CH Dagsländans Broder Tuck (Gucci). Gucci er en sunn, flott, herlig type. Gucci har hatt 3 kull før, og avkommene har vært meget bra. Han eies av Ing-Marie og bor utenfor Uddevalla i Sverige. Vi håper på at naturen går sin gang, og ser evt. frem til å få valper i hus igjen. Se mer info om evt. kullet under Kull.

 

Her kommer et par andre bilder av flotte Gucci:

 

Det er som kjent jakttid på både hjort og rådyr. Fly og jeg blir mye brukt til ettersøk på dyr som springer fra skuddstedet. Vi har vært på over 20 søk siden jakta startet. Fly er klar fra jeg får telefon, da går hun etter meg hele tiden. Når jeg finner frem ettersøksvesten og line, går halen som en propell. Hun skjønner helt tydelig hva er som er i gjære.

Det sies at ”Ingen ettersøk er like”, og det stemmer.Selv etter over 70 reelle ettersøk slutter Fly ikke å overraske på ettersøk. Et skadet dyr kan gå helt unaturlige steder. Dette kan være langs bekker/elver, langs veier, opp bratteste bakke i stedet for lettere terreng eller tilbake i samme spor. Fly er blitt utrolig effektiv i å løse slike utfordringer. Når sporet er funnet bruker er hun utrolig effektiv i tapsarbeid. I kombinasjon med at hun er utholdene bruker vi, før eller siden, å få en mulighet på dyret om det er tilstrekkelig skadet.

 Fly fant denne etter 3 km.

I år har ”trenden” blant jegerne å lete MYE før de, som siste ”utvei”, ringer etter ettersøkshund. Tjenesten er forhåndsbetalt, så hvorfor det er slik er rart. Det har kanskje noe med stolthet å gjøre. Det var et eksempel i år hvor 3 jegere leitet i 2 timer før de ringte etter hund. I slike tilfeller blir evt. blod og andre lukter fra dyret, spredt utover et stort område. I verste fall kan de ødelegge spor med resultat at dyr ikke blir funnet.

 

 

Legger ved noen bilder fra dyr vi har funnet i år. Noen synes kanskje at dette er fæle saker, men husk at vår jobb er å få slutt på lidelsene til dyr som er uheldigvis er blitt skadet. Noen ganger ligger de døde, men har gjemt seg for godt vekk.

 

 

 

 

 

Nok for denne gang…

 

Sigbjørn